Sup Ikan Tenggiri.
Bahan2;
~500g ikan tenggiri di bersihkan.
~50 sen daun sup / bawang.
~sedikit rempah tumis 4 sekawan.
~2 ulas bawang putih.
~3 ulas bawang merah.
~sedikit halia.
~sedikit bawang goreng. untuk hiasan.
~dua sudu rempah perasa laksam dan laksa.
Cara2..
Tumiskan rempah 4 sekawan, bawang merah/putih dan halia yg telah di mayang halus. sehingga naik bau.
masukkan air secukupnya.
didihkan.
masukkan ikan tenggiri tadi.
daun sop dan daun bawang yg telah di potong sepanjang dua inci.
~didihkan sekejap, masukkan 2 sudu rempah perasa laksam dan laksa.
~rasa kuahnya.
~sedia di hidangkan bersama nasi panas atau bubur nasi.
Selamat mencuba.. kepada yg ingin order rempah perasa laksam dan laksa, silalah sms 016 4947163.
No comments:
Post a Comment